Is krijtverf kindveilig?

Krijtverf milieuvriendelijk en kindveilig

Alle soorten Abbondanza verf worden ambachtelijk geproduceerd, waarbij aspecten als duurzaamheid en ecologisch verantwoord ondernemen een belangrijke rol spelen. De grondstoffen en pigmenten worden zorgvuldig geselecteerd op eigenschappen als natuurlijke oorsprong, herbruikbaarheid en milieuvriendelijkheid. In het gehele productieproces wordt continu gestreefd naar de perfecte balans tussen kwaliteit en duurzaamheid.

Krijtverf op kindermeubels

Europese richtlijnen

Uiteraard voldoet Abbondanza verf op alle fronten aan de Europese richtlijnen met betrekking tot de hoeveelheid toegestane organische oplosmiddelen (het zogenaamde VOS of VOC gehalte).

Dit geldt niet alleen voor de krijtverf, alle soorten Abbondanza verf zijn op waterbasis en worden geproduceerd met het laagst mogelijke VOS gehalte.

In tegenstelling tot terpentinegedragen verfsoorten drogen watergedragen verfsoorten snel en zijn ze relatief geurarm.

Veiligheid: verf op kindermeubels

Je kunt Abbondanza krijtverf, maar ook Abbondanza vernis of de Soft Silk lak met een gerust hart gebruiken voor kindermeubels en op de babykamer.

We adviseren je om te wachten tot de verf volledig is uitgehard voordat je je kindje weer in de pasgeverfde ruimte laat slapen. Op al onze producten vind je de benodigde informatie over de droogtijden.  

Milk Paint natuurverf

Hoewel alle onze kant en klare verven zo weinig mogelijk toevoegingen bevatten, kunnen ze niet zonder de toevoeging van bepaalde conserveermiddelen en hulpstoffen.

Wil je het liefst werken met een 100% biologisch afbreekbare verf zonder één enkele hulpstof of andere toevoeging? Kies dan voor Abbondanza Milk Paint