Krijtverf aanbrengen met kwast of roller?

Hoe breng je krijtverf aan? Met een kwast of een roller? En met welk gereedschap krijg je het mooiste resultaat? Hier vind je onze tips.

Er zijn meerdere manieren om krijtverf aan te brengen. Voor een authentiek effect gebruiken wij graag een kwast. Maar als je de voorkeur geeft aan een roller (bijvoorbeeld op een groot oppervlak) dan kan dat ook. Strijk in dat geval de natte verf direct na het aanbrengen even na met de punten van een kwast om het zogenaamde 'sinaasappeleffect' te voorkomen.

Een glad effect of een nonchalante look?

Krijtverf geeft bij gebruik met een kwast soms een licht streperig effect omdat de verf wat dikker is dan een lakverf en snel droogt. Door de juiste kwast te kiezen kun je dit effect beïnvloeden.

Voor een gladdere afwerking op een meubel kies je het best een synthetische platte kwast of patentpuntkwast. Maar vind je een nonchalante of vintage uitstraling leuk, of wil je wat structuur creëren om later te patineren? Kies dan voor een varkensharen spalter

Op een muur is een roller vaak het handigst, zeker als je een muur hebt met veel structuur. Daarvoor kun je een gewone muurverfroller gebruiken. Op een gladde muur kun je eveneens een roller gebruiken, maar met een blokkwast of brede spalter kun je ook een prachtige nonchalante look creëren.

Meer tips over de manier van aanbrengen, kiezen van de juiste kwast en het werken met krijtverf vind je op onze pagina Krijtverf aanbrengen.